Sportmassage - MathéZ

Ga naar de inhoud
Sportmassage
Sportmassage voorkomt blessures en bevordert de prestaties.

Door training en het leveren van sportieve prestaties loopt het lichaam schade op aan de spieren. Het effect van sportmassage is herstel bevorderend en voorkomt blessures. Het zorgt daardoor voor een gunstige invloed op sportprestaties.

Je kan sportmassages toepassen op verschillende momenten:

Als onderdeel van de warming up
De spieren moeten bij een warming up in de sportstand gebracht worden. De doorbloeding moet op gang gebracht worden. Massage is hier een perfect onderdeel van, echter geen vervanging.

Als voorbereiding op een grote inspanning
De spieren moeten enkele dagen vooraf voorbereid worden op een grote inspanning. Dit zijn juist de dagen dat het intensieve sporten op een laag pitje wordt gezet. Massage is dan de juiste therapie om de spieren toch de doorbloeding te geven.

Tijdens een rustmoment van een sportinspanning (bijvoorbeeld een toernooi)
Massage zorgt er op dat moment voor dat blessures worden voorkomen die door de enorme inspanning kunnen ontstaan. De spieren gaan nl van het ene op het andere moment in de ruststand en na dat rustmoment moeten ze weer volop presteren.

Na een inspanning
Een forse inspanning brengt enige schade aan de spieren waardoor o.a vocht zich kan ophopen. Herstelsportmassage helpt sneller herstellen omdat deze de vochtafvoer stimuleert.

Intensief sporten zorgt voor een continue belasting van de spieren. Het lichaam zal veel baat hebben met een twee-wekelijkse massage. Het zal de prestaties bevorderen en blessures voorkomen.

Afhankelijk van het aantal te behandelen spiergroepen duurt een sportmassage tussen de 30 en 60 minuten.
Geuzenstraat 18
4521 CC  Biervliet
tel.: +31 (0)611 732 855


© MathéZ (2020)
Webdesign & onderhoud: DAD-ZZP
Terug naar de inhoud