Symptoombehandeling bij ADHD - MathéZ

Ga naar de inhoud
Symptoombehandeling bij ADHD
De symptomen bij ADHD zijn bij de meeste ouders wel bekend (onrust, gespannenheid, onrustig slapen, doordraven, enz., enz.).

Een ziektebeeld dat moeilijk te behandelen is. Vele behandelingen zijn gericht op symptoombestrijding en vele behandelingen worden ook met elkaar gecombineerd. Een totale aanpak dus.

Regelmatige massagetherapie kan een effectief resultaat op kinderen met ADHD hebben. Massage maakt het kind rustiger, heeft een positief effect op de concentratie en vermindert de spierspanning in het gehele lichaam.

De aanpak van de massagemethode bij kinderen met ADHD is in het begin gebaseerd op het winnen van vertrouwen. De massages worden in langzaam tempo opgebouwd waarbij ik in dialoog ben met het kind.

Alle gesprekken en massages bij kinderen tot en met 17 jaar worden alleen uitgevoerd in het bijzijn van een van de ouders/verzorgers. De ouder/verzorger is dus continu aanwezig. Dit geeft een veilig gevoel bij het kind en veel vertrouwen bij het kind en bij de ouder/verzorger. Deze kan in de massagesessies zelf beleven dat hun kind tot rust komt. Omdat de massages thuis in de vertrouwde omgeving van het kind plaatsvinden is er een ontspannen sfeer voor het kind, wat weer effectief bijdraagt aan het eindresultaat.

Effecten van massage bij kinderen met ADHD kunnen o.a. zijn:
  • Minder stress;
  • Afname van spierspanning;
  • Het verbeteren van het concentratievermogen;
  • Het verbeteren van het slaappatroon;
  • Het versterken van het immuniteitssysteem;
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen.
Geuzenstraat 18
4521 CC  Biervliet
tel.: +31 (0)611 732 855


© MathéZ (2020)
Webdesign & onderhoud: DAD-ZZP
Terug naar de inhoud